Przepis na ziemniaczki z grilla. Gotujemy z Czytelnikami

    Przepis na ziemniaczki z grilla. Gotujemy z Czytelnikami

    Zdjęcie autora materiału

    Aktualizacja:

    Gazeta Lubuska

    Przepis na ziemniaczki z grilla. Gotujemy z Czytelnikami
    Takie tam ziemniaczki - tak nazwał swój przepis Konrad Kulasek z Międzyrzecza.
    Przepis na ziemniaczki z grilla. Gotujemy z Czytelnikami
    Zapraszamy do grillowania. Na pewno macie Państwo swoje sposoby na te dania. Czekamy na Wasze pomysły - [email protected]

    Takie tam ziemniaczki

    Skład: 1 kg ziemniaków, 30-40 dag boczku surowego lub wędzonego (zależy co jest w lodówce), 2 kiełbasy śląskie, 2 duże cebule, przyprawy: papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, Warzywko lub Vegeta, szczypta soli i pieprzu, 6-7 łyżek stołowych oleju.

    Przygotowanie: surowe ziemniaki obrać i pokroić w dość grube plastry, cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, boczek i kiełbasę tak samo przygotować jak cebulę. Wszystko razem wraz z przyprawami i olejem, wymieszać w jednej misce. Piec na grillu (najlepiej zamykanym) do miękkości ziemniaków w blaszce do pieczenia ciast (łatwo można w niej pomieszać składniki i nie wylatują). Najlepiej podawać z sałatką z pomidora, ogórka, kukurydzy, cebuli i kapusty pekińskiej wymieszanej z majonezem i przyprawami.

    Czytaj treści premium w Gazecie Lubuskiej Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    GazetaLubuska.pl poleca:

    Wideo