Sezon grillowy w Polsce trwa najczęściej od początku majówki aż do końca wakacji, choć i w cieplejsze wrześniowe dni jeszcze można spokojnie pogrillować. Przez te kilka miesięcy w ruch ruszają grille, na których lądują przeróżne mięsa: od karkówki, szynki, żeberek, przez kiełbasy, filety z kurczaka np. w postaci szaszłyków i skrzydełka, po ryby. Coraz częściej również grillujemy warzywa i owoce, a także sery, które świetnie uzupełniają paletę smaków na stole wystawionym na działce, czy ogródku.
A przecież grillować każdy może – chciałoby się powiedzieć. Może to i prawda, ale czy każdy potrafi? Zapewne wielu z Was czuje się Mistrzem Grilla, bo od lat przygotowuje karkówkę, którą podczas biesiad chwalą wszyscy. Ale może coś jeszcze można poprawić? Może robisz coś nie tak?
Jak więc grillować, by było zarówno zdrowo, jak i smacznie? Oto 10 najczęstszych błędów, które wielu popełnia podczas organizowania grilla. Możecie je wyeliminować. Sprawdźcie koniecznie!
Rozpocznij sezon grillowy

Activa
Grill Gazowy Activa Mastercook Nebraska 3+1 8,4 +2,8Kw 19741G

Orion
Orion 2X Mata Teflonowa Do Grillowania Pieczenia Grilla 40X33Cm

Biowin
Biowin Wędzarnia balkonowa z regulacją pojemności termometr 330007

Activa
Activa Grill Wahadłowy Na Trójnogu Węglowy Stal Emaliowana Lakierowana

Campingaz
Pokrowiec Campingaz Barbecue Classic M Na Grill 2000037295 St
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Jak żołnierz dawca ratuje ludzkie życie