5/15
Stosowany jako składnik zupy miso i nabemono.
fot. Wikimedia Commons/Hillbourne/CC BY-SA 3.0

Łuskowiak nameko

Stosowany jako składnik zupy miso i nabemono.

6/15
Jest nieco gorzkawy, jednak nie psuje to jego smaku.
fot. Wikimedia Commons/Jerzy Opioła/CC BY-SA 4.0

Mleczaj jodłowy

Jest nieco gorzkawy, jednak nie psuje to jego smaku.

7/15
To grzyb jadalny, przed spożyciem należy go jednak najpierw...
fot. Wikimedia Commons/Jerzy Opioła /CC BY-SA 3.0

Opieńka miodowa

To grzyb jadalny, przed spożyciem należy go jednak najpierw obgotować i odlać wywar. Rośnie jesienią, na drewnie różnych gatunków drzew liściastych. Średnica kapelusza i wysokość trzonu do kilkunastu centymetrów.

8/15
Dobry do marynowania w occie. Niestety łatwo robaczywieje.
fot. Wikimedia Commons/Jerzy Opioła/CC BY-SA 3.0

Płachetka zwyczajna

Dobry do marynowania w occie. Niestety łatwo robaczywieje.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Widmo spadku piłkarzy Wisły z CLJ U-19 stało się bardzo realne

Widmo spadku piłkarzy Wisły z CLJ U-19 stało się bardzo realne

Juwenaliowe szaleństwo na koncertach Lady Pank i Pidżamy Porno! Zobaczcie zdjęcia

Juwenaliowe szaleństwo na koncertach Lady Pank i Pidżamy Porno! Zobaczcie zdjęcia

To najbardziej zielone osiedle Krakowa. W samym środku lasu

To najbardziej zielone osiedle Krakowa. W samym środku lasu

Zobacz również

Smętna dzielnica wreszcie ożyła! Rodzinny piknik na Wesołej. Zobaczcie zdjęcia

Smętna dzielnica wreszcie ożyła! Rodzinny piknik na Wesołej. Zobaczcie zdjęcia

Barbara Nowak różańcem przywitała uczestników Marszu Równości. Zdjęcia

Barbara Nowak różańcem przywitała uczestników Marszu Równości. Zdjęcia