Lokal mieści się w centrum Zielonej Góry przy ul. Kupieckiej 52, w ofercie oprócz szerokiego wyboru kaw i herbat, znajdziemy pieczywo na naturalnym zakwasie, smaczne wypieki oraz przekąski na ciepło m.in. Tarty czy Panini.
Szczególnie warto przyjrzeć się pieczywu, które jest oferowane w lokalu.
_- Chleby są przygotowywane na naturalnym zakwasie gronowym Crustica i wyrabiane według rzemieślniczej metody, polegającej na naturalnej i niewymuszonej fermentacji. Cały proces produkcji pieczywa trwa od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin. Dzięki zastosowanej metodzie zwanej Slow Baking, pieczywo jest smaczne, aromatyczne i dłużej zachowuje świeżość _– przekonują właściciele.
Kawa oferowana w Bagietka Coffee to połączenie ziaren Arabiki z Brazylii i Kolumbii z dodatkiem wysokiej jakości Robusty z Indii. Ziarna są palone oddzielnie w tradycyjny włoski sposób. Ciemne palenie wydobywa mocno czekoladowe nuty, co powoduje, że kawa doskonale smakuje z mlekiem. Espresso z tej mieszanki ma piękną, gęstą cremę, orzechowy zapach i długi posmak.
Na pewno warto odwiedzić Bagietka Coffee, aby samemu wyrobić sobie opinię. Otwarcie już 21 grudnia, lokal będzie czynny od poniedziałku do piątku od 6:30-20:00, w sobotę od 7:00 – 16:00 i w niedzielę od 9:00 do 16:00. Zapraszamy!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?