Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bistro na Fali po programie Kuchenne Rewolucje (MENU MAGDY GESSLER)

PB
Kuchenne Rewolucje - Bistro na fali
Kuchenne Rewolucje - Bistro na fali x-news/tvn
Bistro na Fali- tak dziś nazywa się dawna restauracja Karczma Zamczysko w Malborku. Zmiany nadeszły, gdy z ekipą programu "Kuchenne Rewolucje" zawitała tu Magda Gessler. Co znajdziemy w menu Bistro na Fali?

Restauracja Bistro na fali jeszcze nie tak dawno nosiła nazwę "Karczma Zamczysko". Jednak po wizycie Magdy Gessler, restauracja przeszła metamorfozę.

- Oczywiście mamy nową, zaproponowaną przez panią Magdę, nazwę. Nowy wystrój kuchni oraz mniejsze stoliki na 4-6 osób mają dać większe poczucie intymności i prywatności. Do tego oferujemy całkowicie nowe menu - przyznaje właściciel lokalu Krzysztof Łopata.

Bistro na fali w Malborku, położone jest przy linii kolejowej Gdynia - Warszawa, z pięknym widokiem na zamek - to tutaj gościła Magda Gessler. „Malbork: zjawiskowa pogoda, wiatr, deszcz... Pyszne zmiany” - tak napisała liderka „Kuchennych rewolucji” na swoim profilu na Facebooku na początku pobytu w dawnej Karczmie Zamczysko.

Bistro na fali - menu Magdy Gessler

Przed uczestnictwem w programie właściciel lokalu Krzysztof Łopata stawiał na kuchnię polską - w tym „rycerską”. W menu można było znaleźć jadło Krzyżaka (żeberka zapiekane w miodzie na ostro), jadło komtura (stek wieprzowy z bekonem i cebulą), jadło wielkiego mistrza (polędwica), przysmak giermka (gulasz z kaszą gryczaną) czy przysmak damy dworu (pierś nadziewana szynką i serem).

W menu Bistro na fali znajdziemy teraz głównie dziczyznę i ryby. - Całkowicie zmieniliśmy kartę, bo zdaniem pani Magdy oferowaliśmy zbyt tłuste jedzenie. Teraz stawiamy na dziczyznę i ryby. Daniem pani Magdy są pulpety z jelenia z zielonym purée i borowikami za 30 zł - mówi Łopata.

Ponadto, w karcie znajdziemy pieczone ciasto marchewkowe (7 zł), sandacze, okonie i deser zaproponowany przez Magdę Gessler - gruszkę w galaretce nasączonej alkoholem z dodatkiem budyniu z wiórkami kokosowymi (15 zł).

Bistro na fali otwarte jest w godz. 12-20.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Bistro na Fali po programie Kuchenne Rewolucje (MENU MAGDY GESSLER) - Gazeta Wrocławska

Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska