Składniki:
*4 opakowania czekolady
*1 margaryna
*2 szklanki mąki
*20 dag orzechów
*20 dag płatków migdałów
*3 łyżki kakao
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*3 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuszczamy z dwiema czekoladami. Dodajemy jajka,cukier,miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,kakaem. Wsypujemy orzechy, mieszamy,przelewamy bo tortownicy.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy. Pozostałą czekoladę roztapiamy , smarujemy ciasto. Migdały prażymy na patelni,posypujemy ciasto.Smacznego!
Lubisz nasz kulinarny fanpage? Zapraszamy
Lubuskie smakiDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?