Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czekoladowiec palce lizać (przepis)

Czytelniczka Monika
Smacznego!
Smacznego! Czytelniczka Monika
Przychodzą do ciebie goście, a ty nie wiesz, co przygotować? Może propozycja naszej Czytelniczki okaże się przydatna. Taki czekoladowiec idealnie nadaje się na różnego rodzaju przyjęcia.

Składniki:

*4 opakowania czekolady
*1 margaryna
*2 szklanki mąki
*20 dag orzechów
*20 dag płatków migdałów
*3 łyżki kakao
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Margarynę rozpuszczamy z dwiema czekoladami. Dodajemy jajka,cukier,miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,kakaem. Wsypujemy orzechy, mieszamy,przelewamy bo tortownicy.

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy. Pozostałą czekoladę roztapiamy , smarujemy ciasto. Migdały prażymy na patelni,posypujemy ciasto.Smacznego!

Lubisz nasz kulinarny fanpage? Zapraszamy

Lubuskie smaki

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska