Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Eskapada w poszukiwaniu zdrowia [ZDJĘCIA]

Alicja Kucharska
W środę (2 listopada) odbyła się premierowa wycieczka edukacyjna, w której udział wzięli uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 6. Wyprawa to odpowiedź na program „Od uprawy do potrawy”, która została zorganizowana w świebodzińskim Tesco.Uczniowie odkryli nowe smaki, złamali szyfry etykiet, a także prześledzili tytułowy proces produkcji od uprawy do potrawy.  Poznali zróżnicowaną dietę w zależności od pory roku. Zachęcono ich do wyboru zdrowych, pełnowartościowych produktów, a także czytania etykiet, które opisują pełny skład danego produktu. Uczniowie wyszukiwali produktów zdrowych, z których można stworzyć pożywne śniadanie. Odwiedzili również magazyn, a także mieli okazję wcielić się w rolę kasjera. Wycieczkę poprowadził specjalnie przeszkolony pracownik sklepu.
W środę (2 listopada) odbyła się premierowa wycieczka edukacyjna, w której udział wzięli uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 6. Wyprawa to odpowiedź na program „Od uprawy do potrawy”, która została zorganizowana w świebodzińskim Tesco.Uczniowie odkryli nowe smaki, złamali szyfry etykiet, a także prześledzili tytułowy proces produkcji od uprawy do potrawy. Poznali zróżnicowaną dietę w zależności od pory roku. Zachęcono ich do wyboru zdrowych, pełnowartościowych produktów, a także czytania etykiet, które opisują pełny skład danego produktu. Uczniowie wyszukiwali produktów zdrowych, z których można stworzyć pożywne śniadanie. Odwiedzili również magazyn, a także mieli okazję wcielić się w rolę kasjera. Wycieczkę poprowadził specjalnie przeszkolony pracownik sklepu. Alicja Kucharska
W środę (2 listopada) odbyła się premierowa wycieczka edukacyjna, w której udział wzięli uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 6. Wyprawa to odpowiedź na program „Od uprawy do potrawy”, która została zorganizowana w świebodzińskim Tesco. Uczniowie odkryli nowe smaki, złamali szyfry etykiet, a także prześledzili tytułowy proces produkcji od uprawy do potrawy. Poznali zróżnicowaną dietę w zależności od pory roku. Zachęcono ich do wyboru zdrowych, pełnowartościowych produktów, a także czytania etykiet, które opisują pełny skład danego produktu. Uczniowie wyszukiwali produktów zdrowych, z których można stworzyć pożywne śniadanie. Odwiedzili również magazyn, a także mieli okazję wcielić się w rolę kasjera. Wycieczkę poprowadził specjalnie przeszkolony pracownik sklepu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska