Eskapada w poszukiwaniu zdrowia [ZDJĘCIA]

Alicja Kucharska
W środę (2 listopada) odbyła się premierowa wycieczka edukacyjna, w której udział wzięli uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 6. Wyprawa to odpowiedź na program „Od uprawy do potrawy”, która została zorganizowana w świebodzińskim Tesco.Uczniowie odkryli nowe smaki, złamali szyfry etykiet, a także prześledzili tytułowy proces produkcji od uprawy do potrawy.  Poznali zróżnicowaną dietę w zależności od pory roku. Zachęcono ich do wyboru zdrowych, pełnowartościowych produktów, a także czytania etykiet, które opisują pełny skład danego produktu. Uczniowie wyszukiwali produktów zdrowych, z których można stworzyć pożywne śniadanie. Odwiedzili również magazyn, a także mieli okazję wcielić się w rolę kasjera. Wycieczkę poprowadził specjalnie przeszkolony pracownik sklepu.
W środę (2 listopada) odbyła się premierowa wycieczka edukacyjna, w której udział wzięli uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 6. Wyprawa to odpowiedź na program „Od uprawy do potrawy”, która została zorganizowana w świebodzińskim Tesco.Uczniowie odkryli nowe smaki, złamali szyfry etykiet, a także prześledzili tytułowy proces produkcji od uprawy do potrawy. Poznali zróżnicowaną dietę w zależności od pory roku. Zachęcono ich do wyboru zdrowych, pełnowartościowych produktów, a także czytania etykiet, które opisują pełny skład danego produktu. Uczniowie wyszukiwali produktów zdrowych, z których można stworzyć pożywne śniadanie. Odwiedzili również magazyn, a także mieli okazję wcielić się w rolę kasjera. Wycieczkę poprowadził specjalnie przeszkolony pracownik sklepu. Alicja Kucharska
Udostępnij:
W środę (2 listopada) odbyła się premierowa wycieczka edukacyjna, w której udział wzięli uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 6. Wyprawa to odpowiedź na program „Od uprawy do potrawy”, która została zorganizowana w świebodzińskim Tesco. Uczniowie odkryli nowe smaki, złamali szyfry etykiet, a także prześledzili tytułowy proces produkcji od uprawy do potrawy. Poznali zróżnicowaną dietę w zależności od pory roku. Zachęcono ich do wyboru zdrowych, pełnowartościowych produktów, a także czytania etykiet, które opisują pełny skład danego produktu. Uczniowie wyszukiwali produktów zdrowych, z których można stworzyć pożywne śniadanie. Odwiedzili również magazyn, a także mieli okazję wcielić się w rolę kasjera. Wycieczkę poprowadził specjalnie przeszkolony pracownik sklepu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Lubuska
Dodaj ogłoszenie