Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak przygotować ślimaki w Sulechowie

(kurz)
Zanim przystąpi się do przygotowywania potraw ze ślimaków, trzeba najpierw nazbierać trochę tych stworzeń...
Zanim przystąpi się do przygotowywania potraw ze ślimaków, trzeba najpierw nazbierać trochę tych stworzeń... fot. Krzysztof Kubasiewicz
W domu kultury odbyło się kolejne spotkanie pokazowo-warsztatowe dotyczące spraw kulinarnych pt. "Jakub - gotuj z nami".

Prezenterem i mistrzem zarazem jest zawsze szef kuchni w kawiarni "Delicjusz" w zborze - Jakub Wajsberg. Tym razem dominowała kuchnia francuska. Uczestnicy mieli zatem szansę poznać tajniki gotowania nad Sekwaną i Loarą, a szczególnie przygotowania takich potraw jak: ślimaki faszerowane, ślimaki smażone oraz ślimaki w potrawce.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska