5 z 13
Wymieszaj dokładnie ciasto. Gdy będzie już gładkie, wsypuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kluski kładzione. Krok 3

Wymieszaj dokładnie ciasto. Gdy będzie już gładkie, wsypuj stopniowo resztę mąki, cały czas mieszając. Staraj się, by nie było grudek.

6 z 13
Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. Jeśli wolisz, to możesz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kluski kładzione. Krok 4

Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. Jeśli wolisz, to możesz użyć w tym celu miksera kuchennego.

7 z 13
Gotowe, gęste ciasto na kluski kładzione odstaw na około 10...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kluski kładzione. Krok 5

Gotowe, gęste ciasto na kluski kładzione odstaw na około 10 minut. Do dużego garnka nalej wody i wstaw do zagotowania.

8 z 13
Zanurz łyżkę we wrzącej wodzie, a następnie nabierz odrobinę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kluski kładzione. Krok 6

Zanurz łyżkę we wrzącej wodzie, a następnie nabierz odrobinę ciasta. Przełóż do wody — powinno samo „odpaść” od łyżki. Nie nabieraj zbyt dużo ciasta, kluski w czasie gotowania jeszcze podrosną.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Trwa kadrowa rewolucja w zespole Astry Nowa Sól. Jest trzech nowych „Koliberków"

Trwa kadrowa rewolucja w zespole Astry Nowa Sól. Jest trzech nowych „Koliberków"

Najlepsze polędwiczki z kurkami. Poznaj przepis na elegancki obiad

Najlepsze polędwiczki z kurkami. Poznaj przepis na elegancki obiad

Brutalne pobicie w Lubuskiem. Wśród napastników dwie kobiety!

Brutalne pobicie w Lubuskiem. Wśród napastników dwie kobiety!

Zobacz również

Warta Gorzów zostaje w trzeciej lidze. I chce wrócić na Krasińskiego

Warta Gorzów zostaje w trzeciej lidze. I chce wrócić na Krasińskiego

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da