1/6
Zdrowe przekąski i desery
Warto sięgać po zdrowsze wersje popularnych przekąsek. Między innymi po warzywne chipsy i desery z obniżoną zawartością cukru.
2/6
Frytki z piekarnika
Zdrowszym sposobem na przygotowanie frytek będzie ich upieczenie w piekarniku. Wystarczy skropić je olejem i delikatnie oprószyć ulubionymi przyprawami. Następnie umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
3/6
Warzywa krojone w słupki
Różnego rodzaju warzywa pokrojone w słupki to zdrowa i szybka przekąska. Można ją podawać do hummusu lub guacamole. Tanie źródło witamin, które zapewni potrzebę chrupania.
4/6
Ciasto wegańskie
Domowe ciasto dla wegan można zrobić na bazie zblendowanej czerwonej fasoli lub ciecierzycy. Szczególnie smaczne wyjdzie przygotowane w ten sposób ciasto czekoladowe.