Jaką kuchnię przywieźli Kresowianie? Rozpoczął się festiwal kulinarny Smaki Kresów

Mariusz Kapała
Mariusz Kapała
Jarosław Miłkowski
Jarosław Miłkowski
Mariusz Kapała / GL
Udostępnij:
Sobota 21 maja to w Skwierzynie Dzień Kultury Kresowej. Jedną z jego atrakcji jest festiwal kulinarny Smaki Kresów.

ZOBACZ WIĘCEJ ZDJĘĆ:

Jaką kuchnię przywieźli Kresowianie? Rozpoczął się festiwal ...

Czym jest festiwal kulinarny Smaki Kresów? To konkurs kulinarny, w którym biorą udział przedstawiciele stowarzyszeń i kół gospodyń wiejskich z Lubuskiego. Dzięki nim w Skwierzynie będzie można posmakować tego potraw, które jadało się na Kresach Polski i które stamtąd przodkowie części dzisiejszych mieszkańców naszego regionu przywieźli na Ziemię Lubuską.
Festiwal odbywa się na skwierzyńskim rynku. Jest aromatycznie, smacznie, kolorowo. Sami zobaczcie!

Czytaj również:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Barszcz ukraiński został zderusyfikowany

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Lubuska
Dodaj ogłoszenie