1/7
Jesień to specyficzny czas: z jednej strony zachwycamy się...
fot. unsplash.com

Smakowite przepisy na jesienne potrawy. O tej porze roku króluje dynia, jabłko i imbir [PRZEPISY]

Jesień to specyficzny czas: z jednej strony zachwycamy się jej aurą, a z drugiej mówimy o jesiennej chandrze. Jak więc jest z tą jesienią? Jest dobra, czy zła?

Na pewno jest smaczna, a jej smaki są wyjątkowe i nie do podrobienia! Warto skorzystać z tego krótkiego momentu i zmienić swój codzienny jadłospis na ten jesienny: aromatyczny i rozgrzewający.

Poznajcie naszych TOP 6 jesiennych przepisów!
Kliknij w zdjęcie >>>>>

WIDEO: Rozgrzewająca kuchnia jesienna

2/7
Idealny deser jest smaczny i... zdrowy! Takie właśnie jest...
fot. unsplash.com

SMOOTHIE Z DYNI I BANANA

Idealny deser jest smaczny i... zdrowy! Takie właśnie jest smoothie z dyni i banana.

Potrzebujemy:
3 banany
300 g puree z dyni
250 ml mleka kokosowego

do smaku: goździki, imbir, cynamon, wanilia

Przygotowanie: wszystkie składniki blendujemy i... gotowe!



WIDEO: Rozgrzewająca kuchnia jesienna

3/7
Jesień to, jabłka, a jak jabłka to musi być tarta!...
fot. unsplash.com

TARTA JABŁKOWA

Jesień to, jabłka, a jak jabłka to musi być tarta!


Składniki na ciasto:
180g mąki pszennej
130 g masła
żółtko
szczypta soli
1/2 łyżeczki cukru pudru
4 łyżki mleka

Składniki na nadzienie:
3 jabłka
sok z cytryny
2 łyżki cukru
łyżka cynamonu
łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

Zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Wkładamy ją do lodówki na około godzinę.

Kroimy jabłka i kropimy sokiem z cytryny

Rozwałkowujemy ciasto i układamy na posmarowanej tłuszczem blasze.

Na formie rozkładamy kawałki jabłek i posypujemy je cukrem pudrem oraz cynamonem

Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 st. C.

Pieczemy przez około 30 minut


WIDEO: Rozgrzewająca kuchnia jesienna

4/7
Składniki:...
fot. unsplash.com

DYNIOWE MUFFINY

Składniki:

250 g dyniowego puree
jajko
pół szklanki cukru
szklanka mąki pszennej
120 g jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki oleju

Wykonanie:
Mieszamy wszystkie składniki aż do ich połączenia.

Masą napełniamy blachę albo papilotki

Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego na 180 st. C.

Piec przez około 25 minut


WIDEO: Rozgrzewająca kuchnia jesienna

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Podejście numer osiem. Dacie nam wreszcie odśpiewać hymn na PGE Narodowym?

Podejście numer osiem. Dacie nam wreszcie odśpiewać hymn na PGE Narodowym?

Grochowska, Cielecka, Rosati i inne gwiazdy na premierze „Nieobliczalnej”

Grochowska, Cielecka, Rosati i inne gwiazdy na premierze „Nieobliczalnej”

Pożar składowiska w Siemianowicach Śląskich. Cały czas trwa walka z ogniem!

NOWE
Pożar składowiska w Siemianowicach Śląskich. Cały czas trwa walka z ogniem!

Zobacz również

Grochowska, Cielecka, Rosati i inne gwiazdy na premierze „Nieobliczalnej”

Grochowska, Cielecka, Rosati i inne gwiazdy na premierze „Nieobliczalnej”

Kompromitująca porażka Polaków ze Słowacją. Tak źle już dawno nie było. [ZDJĘCIA]

GORĄCY TEMAT
Kompromitująca porażka Polaków ze Słowacją. Tak źle już dawno nie było. [ZDJĘCIA]