1/8
Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto...
fot. ArtCookStudio/Getty Images

Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto jednak dopilnować, by wyszła najlepiej, uwzględniając nasze rady.

2/8
By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli...
fot. Ordasi Tatyjana/Getty Images

By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli do poszatkowanych liści. Warto ubić je dłonią albo drewnianym tłuczkiem, by ułatwić i przyspieszyć ten proces.

3/8
Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga...
fot. olepeshkina/123RF

Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga otrzymać kapustę o wyższej zawartości witaminy C.

4/8
Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej...
fot. danifoto/123RF

Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej po około dwóch tygodniach od nastawienia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Kolejny sparing żużlowców Falubazu. Do Zielonej Góry jedzie rywal z I ligi

Kolejny sparing żużlowców Falubazu. Do Zielonej Góry jedzie rywal z I ligi

Nadodrzański Oddział Straży Granicznej promował się Lubuskiem

Nadodrzański Oddział Straży Granicznej promował się Lubuskiem

Świątek wykorzystana (świadomie?) do promocji nowego filmu z Zendayą w głównej roli

Świątek wykorzystana (świadomie?) do promocji nowego filmu z Zendayą w głównej roli

Zobacz również

Nadodrzański Oddział Straży Granicznej promował się Lubuskiem

Nadodrzański Oddział Straży Granicznej promował się Lubuskiem

Gorzów obchodzi Dzień Pioniera. Dziś też do miasta przyjeżdżają mieszkańcy Wągrowca

Gorzów obchodzi Dzień Pioniera. Dziś też do miasta przyjeżdżają mieszkańcy Wągrowca