Składniki:
- 1 karp
- 1 łyżka masła
- 2 cebule
- 2 pietruszki
- 2 marchewki
- 2 łyżeczki miodu
- 500 ml jasnego piwa
- 1 pęczek natki pietruszki
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól
PRZYGOTOWANIE:
1. Sprawionego i umytego karpia dzielimy na dzwonka, solimy, wkładamy do płaskiego, szerokiego rondla wysmarowanego masłem.
2.Dodajemy obrane i pokrojone w paseczki jarzyny, rozpuszczony w odrobione wody miód, solimy, pieprzymy, zalewamy piwem i doprowadzamy do wrzenia.
3. Gotujemy na silnym ogniu ok.5 minut, zmniejszamy ogień i delikatnie gotujemy 10-15 minut.
4. Kawałki ryby wykładamy na półmisek, polewamy przecedzonym wywarem i posypujemy posiekaną natką pietruszki, podajemy.
SMACZNEGO !!!
Zostań fanem pysznych smaków >> Lubuskie smaki - kulinarna strona rozkoszy **
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?