Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.
KOTLETY RYBNE W JARZYNACH
Składniki: warzywa: marchew, cebula, seler, por; ryba (np. karp); kostka rosołowa, jajko.
Przygotowanie: do garnka wlać 1,5 litra wody, wrzucić 3 kostki rosołowe, warzywa i zagotować. Kiedy osiągną miękkość, wyjąć z wywaru i włożyć do wywaru rybę. Gotować kilka minut. Kiedy ryba będzie miękka, należy ją wyjąć i przestudzić. Przestudzone warzywa i rybę przekręcić przez maszynkę, dodać jajko i wyrobić kotlety. Panierować w bułce tartej i wrzucić na gorący olej. Smażyć.
Zdzisława Fałat z Kostrzyna nad Odrą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?