To była 16. edycja pucharu. W Poznaniu, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, zmierzyły się najlepsze ekipy kucharskie z całej Polski. Najlepsi okazali się właśnie Lubuszanie: P. Salomon i M. Pisarek. Oficjalnie reprezentowali ekskluzywny Smolarnia Hotel & Restaurant w Trzciance (woj. wielkopolskie), ale to jak najbardziej "nasi" reprezentanci: z gorzowskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych. P. Salomon uczy w tej szkole, a M. Pisarek jest jej wyróżniającym się uczniem.
O jednym i drugim pisaliśmy w "GL" wiele razy. P. Salomon m.in. promował miasto i szkołę podczas wielu konkursów a także np. gotując w porannych programach telewizyjnych. Z kolei M. Pisarek zgarniał nagrody w konkursach uczniowskich i jako pomocnik wybitnych kucharzy.
Małgorzata Pawłowska, dyr. Gastronomika, nie kryje dumy. - Kolejny raz nasi nauczyciele i uczniowie pokazali klasę i styl! Panowie! Jestem z was dumna! Jak i cała szkoła!
Przypomnijmy: niedawno inny nauczyciel z Gastronomika - Dawid Szkudlarek - wygrał prestiżowy konkurs telewizyjny Top Chef.
Zobacz też: 27 przepisów na najlepsze potrawy z jajek
Gulasz warzywny, chlebek kukurydziany. Jesienna kuchnia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?