Kuchenne Rewolucje - sezon 19, odcinek 1
Magda Gessler i ekipa programu Kuchenne Rewolucje w pierwszym odcinku 19 sezonu zawitała do niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa – Wrocław. To tu mieści się restauracja "Hacjenda". Jej właściciel to człowiek bywały w świecie, który uczył się jeździć konno w Hiszpanii i to w stylu western. Sporo czasu spędził też w Niemczech, ale w końcu wrócił do Polski, aby zrealizować marzenie o własnej restauracji.
Magda Gessler i ekipa programu Kuchenne Rewolucje w pierwszym odcinku 19 sezonu
zawitała do niewielkiej Słupi pod Bralinem
Kuchenne rewolucje - nowe odcinki. O czym pierwszy odcinek 19 serii?
"Hacjenda" to jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house’ów. Pomysł Mirka okazał się strzałem w dziesiątkę, bo jego lokal cieszył się niebywałym powodzeniem. Jedną ze stałych klientek była Kalina, którą właściciel wypatrzył wśród swoich gości. Długo zabiegał o jej względy, aż wreszcie została jego żoną. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej. Niestety wysiłek Mirka ciągle nie jest doceniany…
Więcej w nowym odcinku "Kuchennych Rewolucji" w cwartek, 7 marca, o 21.30 na antenie TVN.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?