Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś w pergaminie z sałatką ze szparagów na parmezanowym puree (przepis)

(mc)
Łosoś pieczony w pergaminie ze świeżymi ziołami oraz sałatką ze szparagów i suszonych pomidorów podanych na parmezanowym puree
Łosoś pieczony w pergaminie ze świeżymi ziołami oraz sałatką ze szparagów i suszonych pomidorów podanych na parmezanowym puree Cafe&Restaurant "Jazzgot”
Cafe&Restaurant "Jazzgot" to miejsce, które zaspokoi wszystkie zmysły zarówno smaku, jak i estetyki. Ten dobrze znany zielonogórzanom lokal, szykuje moc niespodzianek w związku ze zbliżającą się, dziesiątą rocznicą istnienia…

Jeśli chcesz zjeść coś dobrego ...

Łosoś w pergaminie z sałatką ze szparagów na parmezanowym puree (przepis)

Jeśli chcesz zjeść coś dobrego ...

Dziś Cafe&Restaurant Jazzgot to lokal przy Al. Niepodległości, apartamenty na deptaku i Passion.Louge Bar przy ul. Podgórnej, w pobliżu parkingu taksówek, oferujący kuchnię śródziemnomorską zarówno "na miejscu" jak i "na wynos".
Jeśli więc chcesz zjeść coś dobrego, albo szukasz odpowiedniego miejsca na organizację przyjęcia okolicznościowego, chrzcin, urodzin czy innej imprezy, koniecznie zajrzyj na Aleję Niepodległości 25!

Pod koniec roku Jazzgot będzie świętował swoje 10 urodziny. Dekada, to sędziwy wiek, jak na pub lub restaurację - zwłaszcza taką, która od samego początku ma tego samego właściciela.

Zobacz też: Zakupy grupowe na słodko: sweetdeal.pl/zielonagora

Grzegorz Pyzikiewicz zdradza, że w związku z okrągłym jubileuszem, w przyszłym roku czeka na klientów mnóstwo niespodzianek.
- Chcemy, aby każdy miesiąc pozytywnie zaskoczył odwiedzających nas gości. Będzie dużo atrakcji. Wśród nich m.in. ciekawe promocje i konkursy - tłumaczy właściciel i dodaje, że cieszy go zbliżająca się rocznica. - Utrzymanie się na rynku to niełatwa sprawa. My działamy już 10 lat i wciąż się rozwijamy. Świadczy to o tym, że zdobyliśmy zaufanie ludzi, co w tym biznesie wcale nie jest łatwe.

Duża część osób odwiedzających lokal to stali klienci. O określonych porach przychodzą tu pracownicy okolicznych firm, żeby zjeść lunch, czy zwyczajnie usiąść, zamówić kawę i porozmawiać. - Mimo to idea Jazzgotu od samego początku nie składała się tylko z elementu restauracyjnego. Jesteśmy kojarzeni głównie ze sferą kulturalną - wyjaśnia pan Grzegorz.

Przez wszystkie te lata zmieniali się szefowie kuchni, a także obsługa lokalu. Nigdy jednak nie stracił on swojego klimatu i artystycznej duszy. - Mamy sprawdzony zespół, który docierał się przez ostatnie lata. W chwili obecnej tworzymy zgrany, sprawdzony team - dodaje właściciel.

Warto wspomnieć, że Jazzgot, to także catering na wysokim poziomie, przed którym nie ma żadnych ograniczeń. G. Pyzikiewicz wspomina kilka dużych imprez, obsługiwanych przez jego firmę. - W tym roku przygotowywaliśmy cztery bankiety podczas Przystanku Woodstock, każdy dla 300 gości, bankiet podczas targów turystycznych w Berlinie, sporym wyzwaniem był catering dla 500 gości podczas Forum Funduszy Europejskich, odbywający się w Filharmonii Gorzowskiej. Żeby to wszystko ładnie wyglądało, było smaczne i podane na czas, trzeba naprawdę dobranego zespołu, szczegółowego planu i umiejętności.

Oprócz śniadań i lunchy restauracja oferuje również wiele ciekawych dań. Ze słodkości właściciel poleca torcik czekoladowy, ciasto marchewkowe w białej czekoladzie i brownie. Ponadto, jesteśmy w trakcie przygotowywania nowego menu, a w nim m.in. polędwiczka z dzika na leśnych grzybach, comber z jelenia...

A co z duszą lokalu? Jest i ma się bardzo dobrze. - Wciąż organizujemy tu koncerty jazzowe i pojawiają się artyści. W dalszym ciągu odbywają się wernisaże wystaw malarskich i wiele innych imprez kulturalnych - mówi pan Grzegorz. Wszystko to widać i czuć po wejściu do restauracji.

PRZEPIS

Pracownicy restauracji Małgorzata Szapował i Wojtek Leśniowski polecają firmowe dania
Pracownicy restauracji Małgorzata Szapował i Wojtek Leśniowski polecają firmowe dania Cafe&Restaurant "Jazzgot”

Pracownicy restauracji Małgorzata Szapował i Wojtek Leśniowski polecają firmowe dania
(fot. Cafe&Restaurant "Jazzgot")

Łosoś pieczony w pergaminie ze świeżymi ziołami oraz sałatką ze szparagów i suszonych pomidorów podanych na parmezanowym puree.

Składniki:
200 g łososia
50 g świeżych szparagów
20 g suszonych pomidorów
50 g ziemniaków
Wino białe
Świeże zioła
10 g parmezanu
Sól
Pieprz
Ząbek cytryny

Przygotowanie:
1. Nadziewamy łososia czosnkiem, obkładamy go koprem, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i zawijamy w pergamin (papilot).
2. Pieczemy w temperaturze 200 st. C przez 12 minut.
3. Tłuczemy ziemniaki, dodajemy parmezan i odrobinę masła.
4. Podsmażamy szparagi z suszonymi pomidorami na klarowanym maśle, dodajemy czosnek, wino, sól, pieprz oraz odrobinę miodu.

Spróbuj dań restauracji "Jazzgot" w niższej cenie >> sweetdeal.pl/zielonagora

Chcesz wypromować swoją firmę w internecie? Skontaktuj się z naszą specjalistką ds. produktu SweetDeal.pl: Ewelina Popławska, kom. 500 324 388, [email protected]

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska