Lubuscy Kucharze pod batutą Tomasza Proca zagrają jutro z...

    Lubuscy Kucharze pod batutą Tomasza Proca zagrają jutro z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy! [ZDJĘCIA, WIDEO]

    Zdjęcie autora materiału

    Wiesław Zdanowicz

    Gazeta Lubuska

    Aktualizacja:

    Gazeta Lubuska

    Tegoroczny świebodziński Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z pewnością będzie pełen dobra (jak zawsze), ale i pysznych smaków! A wszystko to, o czym wcześniej informowaliśmy, za sprawą lubuskich kucharzy i szefów kuchni z kilku restauracji w całym województwie. Jednym z inicjatorów akcji jest szef kuchni Tomasz Proc, który do współpracy zaprosił znane postaci z lubuskiej gastronomii. Podpatrywaliśmy je dzisiaj w pomieszczeniach kuchennych warsztatów szkolnych Powiatowego Zespołu Szkół w Świebodzinie podczas wspólnego przygotowywania smacznego finału WOŚP. Kucharze przygotowywali 400 litrów pysznej rozgrzewającej zupy i wiele innych interesujących potraw, na przykład szarpaną wieprzowinę z piklami z ketchupem z buraka, frytki oraz pyszne przekąski (z serów Pecorino i Mimmolette, marynowanego ogórka, majonezu z pieczonym czosnkiem czy majonezu z mango i chilli). Smacznego!
    Tegoroczny świebodziński Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z pewnością będzie pełen dobra (jak zawsze), ale i pysznych smaków! A wszystko to,
    1/50
    przejdź do galerii

    Tegoroczny świebodziński Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z pewnością będzie pełen dobra (jak zawsze), ale i pysznych smaków! A wszystko to, o czym wcześniej informowaliśmy, za sprawą lubuskich kucharzy i szefów kuchni z kilku restauracji w całym województwie. Jednym z inicjatorów akcji jest szef kuchni Tomasz Proc, który do współpracy zaprosił znane postaci z lubuskiej gastronomii. Podpatrywaliśmy je dzisiaj w pomieszczeniach kuchennych warsztatów szkolnych Powiatowego Zespołu Szkół w Świebodzinie podczas wspólnego przygotowywania smacznego finału WOŚP. Kucharze przygotowywali 400 litrów pysznej rozgrzewającej zupy i wiele innych interesujących potraw, na przykład szarpaną wieprzowinę z piklami z ketchupem z buraka, frytki oraz pyszne przekąski (z serów Pecorino i Mimmolette, marynowanego ogórka, majonezu z pieczonym czosnkiem czy majonezu z mango i chilli). Smacznego!


    ©Wiesław Zdanowicz

    Czytaj treści premium w Gazecie Lubuskiej Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Małe Mądrale odc.4

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    GazetaLubuska.pl poleca:

    Pracuj u nas - Seco Warwick zaprasza!

    Pracuj u nas - Seco Warwick zaprasza!

    Rezolutne przedszkolaki o świętach Bożego Narodzenia

    Rezolutne przedszkolaki o świętach Bożego Narodzenia