1/3
Marynowane grzyby. Jak je przygotować? Co potrzebne jest do marynaty. Jak zrobić marynatę do grzybów? Sprawdź przepis na grzyby marynowane
2/3
Jak przygotować grzyby do marynowania? Należy je najpierw przebrać, oczyścić z igliwia, piasku i innych zanieczyszczeń, opłukać, krótko przyciąć im trzony, a następnie obgotowywać przez 5-20 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, octu lub kwasku cytrynowego. Wkładamy je do słoików i zalewamy przygotowaną zalewą. Następnie słoiki przekładamy do garnka i gotujemy.
3/3
Ile kalorii mają grzyby marynowane? Sprawdziliśmy to przy pomocy kalkulatora kalorii. Okazuje się, że w 100 gramów marynowanych grzybów ma 44 kcal. Porcja grzybów marynowanych, która waży 50 g, ma 22 kcal.