Mateusz Truszkiewicz przygotował łososia pod pierzynką z suszonych pomidorów i kaparów z puree z batatów. Potrawa 9-latka z Zielonej Góry zachwyciła jury. Mateusz Gessler stwierdził, że w restauracji wydałby na nie 60 zł, a Anna Starmach powiedziała, że to danie jest warte... milion zł.
Mateusz Truszkiewicz jako jeden z pierwszych małych kucharzy awansował do czwartego odcinka.
Zobacz także: MasterChef Junior Polska. 9-letni Mateusz z Zielonej Góry w finałowej 14. [WIDEO]
9-latek ma własny fan page na facebooku z ponad 900 fanami. Publikuje na nim m.in. przepisy na potrawy, które wykonuje. Przed niedzielnym odcinkiem MasterChef Junior napisał: Jak tam, gotowi na odcinek? Ja robię lekcje, potem gotowanie dania z dzisiejszego odcinka dla rodziny.
W tej chwili w programie zostało 12 najlepszych małych kucharzy w Polsce. 9-latek z Zielonej Góry zdradził w programie, że w przyszłości chciałby otworzyć restaurację dla sportowców, bo sam chciałby zostać sportowcem.
Dzieci gotują po raz pierwszy w historii polskiej telewizji. Nagroda główna to trofeum MasterChefa Juniora i 15 tys. zł.
MasterChef Junior to program, który podbił serca widzów na całym świecie. Zmagania małych kucharzy śledziły miliony miłośników w Stanach Zjednoczonych, Australii, Izraelu, Finlandii, Francji czy Hiszpanii.
Zobacz także: Mateusz Gessler o uczestnikach MasterChef Junior: Te dzieci już są wygrane
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?