Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mateusz Truszkiewicz z MasterChefa Juniora na stoisku „Gazety Lubuskiej” podczas Winobrania 2016

Redakcja
Mateusz Truszkiewicz, kulinarny pasjonat, który doszedł do finału MasterChef Junior.
Mateusz Truszkiewicz, kulinarny pasjonat, który doszedł do finału MasterChef Junior. Magda Weidner
Na największym święcie Zielonej Góry nie może zabraknąć także „Gazety Lubuskiej”. Tradycyjnie już zapraszamy wszystkich do siebie. W tym roku zaplanowaliśmy także mnóstwo atrakcji.

W niedzielę, 4 września od godz. 12.00 do 17.00 czekamy na Państwa przed redakcją w Zielonej Górze (al. Niepodległości 25, naprzeciw fontanny). Jeśli lubicie dobrą kuchnie i ciekawe kulinarne rozwiązania, nie przegapcie wydarzenia.

Mały mistrz kuchni

Atrakcją tego dnia będzie gotowanie na oczach widza. A gościem od godz. 12.00 będzie Mateusz Truszkiewicz, kulinarny pasjonat, który doszedł do finału MasterChef Junior. Przygotuje smaczną sałatkę śródziemnomorską, którą będziecie mogli spróbować. Mateusz od lat gotuje i chociaż ma dopiero 9 lat, już napisał książkę, która lada tydzień wyjdzie w druku.

Przypomnijmy, że to właśnie po spróbowaniu jednego z jego dań Mateusz Gessler stwierdził, że w restauracji wydałby na nie 60 zł, a Anna Starmach dodała, że jest warte milion... - Lubię dzielić się z innymi tym, co przygotuję. Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność - przyznaje z uśmiechem zielonogórzanin.

Spora dawka energii oraz kreatywności, szczypta naturalności i szczerego uśmiechu. I wyłania się nam dziewięcioletni Mateusz. Talent jakich mało. Szalony kucharz, który nie boi się wyzwań. Ba! Wyznacza je sobie sam. Zapraszamy na spotkanie z Mateuszem Truszkiewiczem!

Wyjątkowa oferta

Dla naszych gości przygotowaliśmy ofertę winobraniową. Na stoisku będzie można nabyć albumy z kolekcji „Gazety Lubuskiej”w wyjątkowych cenach:
- „Niezwykli i tajemniczy ludzie Ziemi Lubuskiej”. Poznaj ludzi, którzy na Ziemi Lubuskiej rodzili się i umierali, cierpieli i kochali. Którzy tu po prostu żyli.
- „Niezwykłe i tajemnicze smaki Ziemi Lubuskiej”. Poznacie przepisy na regionalne potrawy i dzieje ich twórców - mieszkańców naszego województwa. Specjalnie dla naszych Czytelników zebraliśmy ponad 100 kulinarnych przysmaków z naszego regionu.
- „Kresy kraina dzieciństwa naszych ojców i dziadów, część II”. To zbiór historii Lubuszan urodzonych na Kresach Wschodnich, których wojenna zawierucha zmusiła do opuszczenia domów. Ich niezwykłe losy uchwycone w słowach i na rodzinnych fotografiach.
- „Niezwykłe i tajemnicze miejsca w naszych lasach”. Poznaj lubuskie knieje. Dziennikarze „GL” szczegółowo opisali 62 lubuskie nadleśnictwa. Ich piękne zakątki, szczegóły dojazdu, unikalną florę oraz faunę, którą zobaczymy tylko w naszych lasach.
- „Szlakiem skarbów i tajemnic Ziemi Lubuskiej”- to 45 niezwykłych historii o przeszłości naszego regionu. Odkryj niezwykłe miejsca, ich historię oraz ludzi, którzy ją tworzyli.
- „Przepisy sprawdzone przez pokolenia” - kulinarna propozycja, która powstała we współpracy z naszymi Czytelnikami._Znajdziecie w niej sprawdzone przepisy na dania główne, zupy czy desery.
Na stoisku kupicie nasze albumy, ale także aktualną gazetę, kubeczki firmowe, dostaniecie baloniki. Dla chętnych będzie malowanie buzi za darmo.
Natomiast na kolejne spotkanie na stoisku zapraszamy w sobotę, 10 września od godz. 12.00 do 17.00 także przed budynkiem redakcji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska