5 z 13
![Weź dwie miski. W pierwszej wymieszaj połowę serka...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ff/87/64df31f6c94cb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Deser a'la monte. Krok 3
Weź dwie miski. W pierwszej wymieszaj połowę serka mascarpone z miodem lub cukrem pudrem. Dodaj połowę ubitej śmietanki.
6 z 13
![Wymieszaj całość łyżką lub łopatką na gładki krem. Nie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d8/ad/64df31fa14996_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Deser a'la monte. Krok 4
Wymieszaj całość łyżką lub łopatką na gładki krem. Nie miksuj masy. Możesz doprawić krem również esencją waniliową.
7 z 13
![W drugiej misce połącz resztę sera mascarpone, bitej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/68/9a/64df3200f28d2_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Deser a'la monte. Krok 5
W drugiej misce połącz resztę sera mascarpone, bitej śmietany, miodu lub cukru pudru. Wsyp kakao i zmielone orzechy laskowe.
8 z 13
![Wymieszaj krem kakaowo-orzechowy łyżką. Nie ubijaj i nie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/81/55/64df31fdaeaf6_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Deser a'la monte. Krok 6
Wymieszaj krem kakaowo-orzechowy łyżką. Nie ubijaj i nie miksuj masy.