Już w piątek, 17 października w "Gazecie Lubuskiej" wspaniałe przepisy na kilkadziesiąt różnych nalewek. Znajdziesz tu przepisy na nalewkę imbirową, gruszkową, malinową, z dzikiej róży, smorodinówkę, tarniniówkę, żurawinówkę biłgorajską, z orzechów włoskich, jarzębiak... Na czym polega fenomen nalewek? Są typowo polską specjalnością. Słowa "nalewka" nie można nawet przetłumaczyć na inne języki. Mają staropolski rodowód, są smaczne i zdrowe.
W piątek, 17 października w "Gazecie Lubuskiej" dodatek "Domowe nalewki", a w nim aż cztery strony z przepisami.
Zobacz też: Żubr maszeruje przez Lubuskie. Internauta nagrał go na polu (wideo)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?