1/13
Drożdżowe racuchy z jabłkami
Drożdżowe racuchy z jabłkami to prawdziwie domowy przysmak. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/13
Drożdżowe racuchy z jabłkami. Przepis
Racuchy najlepiej smakują z kwaśnymi jabłkami. Jeśli jednak nie masz lub nie lubisz jabłek, możesz zrobić racuchy z naszego przepisu i dodać np. banany, jagody czy wydrylowane wiśnie.
3/13
Drożdżowe racuchy z jabłkami. Krok 1.
Przed zrobieniem racuchów wyjmij wszystkie potrzebne składniki na blat kuchenny, by miały temperaturę pokojową.
4/13
Drożdżowe racuchy z jabłkami. Krok 2.
Zrób zaczyn: w miseczce wymieszaj drożdże z cukrem i łyżką mleka. Oprósz odrobiną mąki i odstaw na bok, by drożdże podrosły.