Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasz Qubus ma juz 20 lat!

Materiał Partnera
Zielonogórski Qubus Hotel obchodzi w tym roku 20-lecie swojej działalności. W czwartkowy wieczór na jubileuszowym bankiecie spotkało się prawie 60 osób by uczcić to wydarzenie. Byli to stali i lojalni goście, którzy od lat korzystają z hotelu i byli świadkami wielu przemian jakie dokonywały się w nim przez te 2 dekady.

_To już 20 lat! Ogromnie cieszymy się, że mimo upływu lat jesteśmy nadal cenionym hotelem w mieście. Ogromny wpływ na to ma praca całego zespołu i atmosfera, która udziela się również gościom. Jesteśmy im wdzięczni za wsparcie i współpracę. Tworzymy to miejsce codziennie od nowa, z myślą by każdy dzień był lepszy od poprzedniego. Mamy nadzieję, że nasi goście to widzą _– mówi Małgorzata Kobus Dyrektor Qubus Hotel Zielona Góra.

Od początku funkcjonowania hotelu odwiedziło go ponad 277 tysięcy gości. Świadczy to tylko o tym, że to ważne i niezwykle potrzebne miejsce na mapie miasta. Co ważne, odwiedzający hotel cenią sobie atmosferę, jaka tu panuje. Jest tu kameralnie i bardzo przytulnie – mówią sami goście. Dzięki temu odwiedzający hotel nie czują się anonimowi, a dla wielu z nich jest to bardzo ważny aspekt.

_Czwartkowy bankiet zorganizowany został w części konferencyjnej hotelu. Na co dzień odbywają się tutaj przyjęcia okolicznościowe, bankiety, wesela, konferencje oraz szkolenia. Z naszej oferty korzysta coraz więcej miejscowych firm, niedawno przekroczyliśmy liczbę pięciu tysięcy zorganizowanych eventów _– wylicza Dyrektor Małgorzata Kobus. W czwartek jednak to miejsce zmieniło swoje oblicze – specjalne dekoracje, kwiaty, balony – właśnie po to, by goście mogli poczuć się wyjątkowo. Napięcie wśród pracowników rosło przez cały dzień, wszystkim zależało, by był to wyjątkowy i niezapomniany wieczór. Czekali z niecierpliwością na godzinę 18.00 kiedy to zaczęli się pojawiać pierwsi goście.

Jako, że w hotelu znajduje się restauracja zadbano również o wykwintny poczęstunek, który przygotowali doświadczeni kucharze na czele z szefem kuchni. Goście chwalili smak jubileuszowych potraw i kosztowali niezwykłych, kunsztownie przygotowanych małych przystawek tzw. finger food’ów. Wszyscy pracownicy kuchni stanęli na wysokości zadania, gdyż zarówno wygląd, jak i smak potraw był „zniewalający” (jak określali go sami goście). Jako ciekawostkę należy dodać, że sama restauracja podczas 20 lat swej działalności sprzedała ponad 165 tysięcy dań.

Jubileuszowy bankiet przebiegał w rodzinnej atmosferze, dlatego zaproszeni na niego goście przybyli ze swoimi dziećmi. Okazało się, że był to świetny pomysł. „Nie zawsze jest taka możliwość by na tego typu spotkania zabierać maluszki. A jak nie ma się zorganizowanej opieki nad nimi to niestety trzeba odmówić. A tu hotel staje otworem dla najmłodszych i jest przyjazny rodzinie” – dodawali goście. Dzieciom przygotowano wiele atrakcji m.in. malowanie twarzy, zdobienie ciastek czy robienie ozdób świątecznych.

Dorośli zaś mieli okazję wczuć się w rolę pracowników hotelu i poznać tajniki tej pracy. Liczne konkurencje kulinarne, techniczne i sprawnościowe wprowadziły luźną i wesołą atmosferę. Sporo osób wzięło też udział w konkursie carvingowym prowadzonym przez pracownicę kuchni. Jest ona mistrzynią w tej sztuce i z każdego warzywa, które wpadnie w jej ręce potrafi wyczarować prawdziwe cuda. Wieczór uświetnił występ iluzjonisty, który zaczarował wszystkich zebranych. Nie zabrakło także jubileuszowego tortu, który ważył prawie 8 kilogramów. Po okolicznościowych życzeniach oraz chóralnym sto lat przyszedł czas na zabawę. Wraz z gośćmi bawili się także pracownicy hotelu. Wielu z nich związanych jest z zielonogórskim obiektem od momentu jego otwarcia. Mam przyjemność pracować ze wspaniałymi ludźmi, którzy na co dzień tworzą zgrany zespół. To oni są sercem hotelu i budują jego niezwykłą i przyjazną atmosferę, którą tak cenią sobie nasi goście - chwali swój zespół Dyrektor Kobus. My za to staramy się im odwdzięczyć jak najlepszymi warunkami pracy. Dzięki temu na lokalnym rynku pracy jesteśmy cenionym pracodawcą.- podsumowuje Pani Małgorzata Kobus.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska