Jak wyglądała kolejność we wtorek, 18 października, o godz. 14.30? Na prowadzeniu była przełomowa metoda leczenia zwyrodnienia plamki żółtej za pomocą lasera 2RT, którą stosuje lek. Rafał Paczała w Centrum Okulistycznym Oculistic w Zielonej Górze (2.273 pkt.).
Dużą popularnością wśród Czytelników cieszy się „Lubuski skoczek z darami gorzowskich lasów” z gorzowskiej restauracji Bella Toscana (2.203 pkt.). Pod tą tajemniczą nazwą kryje się wyjątkowe danie, które jest kwintesencją regionalnych smaków, czyli konfitowane udo z lubuskiego królika z puree dyniowym, karmelizowanymi podgrzybkami oraz pikantnym musem z jabłek szara reneta. Co prawda danie to było we wtorek na drugim miejscu, ale wcześniej widzieliśmy je przez jakiś czas także na pierwszym.
W premiowanej trójce znajdował się także podnośnik sufitowy Luna IPx4, produkowany przez spółkę Ergolet Polska w Jasieniu (1.772 pkt.). Pozwala on na łatwe podnoszenie chorego z łóżka czy krzesła, a po zamontowaniu systemu szyn, także na bezwysiłkowy transport chorego np. do łazienki.
Do plebiscytu zgłoszonych zostało 40 produktów i usług. Na stronie gazetalubuska.pl/nd można sprawdzić aktualny ranking i zagłosować.
O plebiscycie piszemy też na www.gazetalubuska.pl/naszedobre
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?