Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Dobre Lubuskie 2018. W konkursie mamy szynkę wiejską z Krzeszyc, wędzoną w dymie bukowo-olchowym

red.
Szynkę wiejską na naturalnych przyprawach do konkursu Nasze Dobre Lubuskie 2018 zgłosił  Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Sobieraj z Krzeszyc
Szynkę wiejską na naturalnych przyprawach do konkursu Nasze Dobre Lubuskie 2018 zgłosił Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Sobieraj z Krzeszyc ZPM Krzysztof Sobieraj
Kończymy przyjmowanie zgłoszeń do konkursu Nasze Dobre Lubuskie 2018. Poniedziałek, 22 października, to dzień ostatniej szansy na pokazanie produktu lub przedstawienie usługi. Może to być coś apetycznego, jak prezentowana właśnie szynka wiejska z Krzeszyc.

Dzisiaj albo… za rok. Drodzy przedsiębiorcy, właściciele firm, to ostatnia okazja do pochwalenia się tym, co robicie, by Wasze produkty lub usługi poznali też inni. Naszym celem jest promocja lokalnych firm i marek, które oferują znakomite produkty i usługi. W konkursie Nasze Dobre Lubuskie nie ma znaczenia wielkość firmy. Liczy się jakość produktu lub usługi. Dlaczego warto wziąć udział w naszej akcji? Przede wszystkim dlatego, że jest to jedna z najlepszych możliwości na promocję.

Teraz o produkcie, który zgłosił Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Sobieraj z Krzeszyc. Firma prezentuje szynkę wiejską. Jak mówią w zakładzie, to aromatyczna szynka, wędzona w bukowo-olchowym dymie i starannie sparzona, dzięki czemu ma piękny kolor. – Wyselekcjonowane elementy mięsa wieprzowego nadają jej soczystość i kruchość, a naturalne przyprawy, zioła oraz czosnek uwalniają delikatny smak, co sprawia, że szynka rozpływa się w ustach – zachwala Radosław Sobieraj, syn właściciela.

Na stronie internetowej zakładu można przeczytać, że oferuje on 80 gatunków wędlin oraz pełny asortyment mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego. Szynka wiejska jest produkowana na naturalnych przyprawach, jak robiono to przed laty, co niewątpliwie zgodne jest z mottem zakładu, które brzmi „Gwarantowana jakość wyrobów i tradycyjny smak z zachowaniem tradycyjnych receptur.

Zakład w Krzeszycach powstał w lutym 1991 r. Od początku jego właścicielem jest Krzysztof Sobieraj. To prywatne, rodzinne przedsiębiorstwo produkcyjno- handlowo-usługowe, jak widać o długiej już tradycji. Na początku produkcja odbywała się w niewielkich pomieszczeniach, działał jeden przyzakładowy sklep. Ale produkowane wyroby szybko zdobyły uznanie, bazę zaczęto więc modernizować. W 2005 r. właściciel rozszerzył działalność o dom przyjęć Nestor. Firma ciągle się modernizowała, wprowadzała coraz nowocześniejsze, zautomatyzowane maszyny. W 2011 r. powiększono produkcję o wyroby garmażeryjne. Dwa lata temu, podczas uroczystości 25-lecia, otwarto nowy obiekt zakładu, wybudowany ze wsparciem unijnym. Tak niewielki kiedyś zakład wyrósł na nowoczesne przedsiębiorstwo. Warto podkreślić, że ma ono 23 sklepy firmowe, które znajdują się na terenie całego województwa.

O tym, czy szynka znajdzie się w gronie produktów wyróżnionych, zadecyduje kapituła. Rozdzieli ona nagrody w trzech konkursowych kategoriach: 1. produkt przemysłowy / nowoczesne technologie, 2. produkt spożywczy / gastronomia, 3. usługi. W każdej kategorii kapituła wybierze trzy najlepsze firmy. Każda otrzyma prawo do zakupu za 1 zł kampanii reklamowej za 20 tys. zł, 10 tys. zł i 5 tys. zł, w zależności od miejsca. Zwycięzcy otrzymają prawo do znaku jakości NDL, statuetkę i dyplom. Laureaci z miejsc II i III otrzymają dyplom.

Na zgłoszenia czekamy do poniedziałku, 22 października, do północy.

TUTAJ ZNAJDZIESZ SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O KONKURSIE I ANKIETĘ ZGŁOSZENIOWĄ

Zobacz, jak w ubiegłym roku wyglądała prezentacja firm:

Partnerzy konkursu


Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska