Ośmiorniczki z parówek na piasku (przepis)

Czytelniczka Agnieszka Duszyńska
W taki sposób też można zachęcić malucha do zjedzenia śniadania
W taki sposób też można zachęcić malucha do zjedzenia śniadania Agnieszka Duszyńska
Udostępnij:
Śniadanie na wesoło. Zachęci do jedzenia chyba każdego niejadka.

Składnik:

* 2-3 duże parówki (z jak najwyższą % zawartością mięsa)
* 3 łyżki delikatnej musztardy (lub ketchupu)
* oliwa do podpieczenia ośmiorniczek

Przygotowanie:
Parówki przekroić na pół, każdą połówkę nadkroić tylko z jednej strony na 8 części. Położyć na chwilę na rozgrzanym oleju. Nóżki ośmiornic zaczną się wyginać, wtedy przekręcić na drugi bok. Podawać na plamie z musztardy (lub ketchupu).

A ty co podajesz swoim maluchom? Co gości w ich jadłospisach? Czekamy na wasze propozycje do 30 marca 2013 r.
Wysyłajcie je na mail: kuchnia @gazetalubuska.pl

Najlepsze przepisy nagrodzimy niespodziankami, a wszystkie zaprezentujemy na portalu www.gazetalubuska.pl oraz na naszym kulinarnym fanpage

Lubuskie Smaki

Nieruchomości z Twojego regionu

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

f
franczeska
Pamiętam, że w dzieciństwie takie ośmiorniczki robiła mi moja ciocia:)
G
Gosia
Ja swojemu synkowi podaję tkie ośmiorniczki, ale zobione w piekarniku - mniej zbędnego tłuszczu, którego i tak jest dużo w parówkach.
Dodaj ogłoszenie