Składnik:
* 2-3 duże parówki (z jak najwyższą % zawartością mięsa)
* 3 łyżki delikatnej musztardy (lub ketchupu)
* oliwa do podpieczenia ośmiorniczek
Przygotowanie:
Parówki przekroić na pół, każdą połówkę nadkroić tylko z jednej strony na 8 części. Położyć na chwilę na rozgrzanym oleju. Nóżki ośmiornic zaczną się wyginać, wtedy przekręcić na drugi bok. Podawać na plamie z musztardy (lub ketchupu).
A ty co podajesz swoim maluchom? Co gości w ich jadłospisach? Czekamy na wasze propozycje do 30 marca 2013 r.
Wysyłajcie je na mail: kuchnia @gazetalubuska.pl
Najlepsze przepisy nagrodzimy niespodziankami, a wszystkie zaprezentujemy na portalu www.gazetalubuska.pl oraz na naszym kulinarnym fanpage
Lubuskie SmakiDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?