Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ośmiorniczki z parówek na piasku (przepis)

Czytelniczka Agnieszka Duszyńska
W taki sposób też można zachęcić malucha do zjedzenia śniadania
W taki sposób też można zachęcić malucha do zjedzenia śniadania Agnieszka Duszyńska
Śniadanie na wesoło. Zachęci do jedzenia chyba każdego niejadka.

Składnik:

* 2-3 duże parówki (z jak najwyższą % zawartością mięsa)
* 3 łyżki delikatnej musztardy (lub ketchupu)
* oliwa do podpieczenia ośmiorniczek

Przygotowanie:
Parówki przekroić na pół, każdą połówkę nadkroić tylko z jednej strony na 8 części. Położyć na chwilę na rozgrzanym oleju. Nóżki ośmiornic zaczną się wyginać, wtedy przekręcić na drugi bok. Podawać na plamie z musztardy (lub ketchupu).

A ty co podajesz swoim maluchom? Co gości w ich jadłospisach? Czekamy na wasze propozycje do 30 marca 2013 r.
Wysyłajcie je na mail: kuchnia @gazetalubuska.pl

Najlepsze przepisy nagrodzimy niespodziankami, a wszystkie zaprezentujemy na portalu www.gazetalubuska.pl oraz na naszym kulinarnym fanpage

Lubuskie Smaki

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska