1/9
Wdrażanie strączków do naszej diety, które są źródłem białka...
fot. pixabay.com

Wdrażanie strączków do naszej diety, które są źródłem białka jest niezwykle istotne. Zawarte są w nich pozytywne makro i mikroelementy, dzięki którym dostarczymy naszym organizmom wspaniałych właściwości. W naszej galerii dowiesz się, jak wpływają one na człowieka. Będziesz zaskoczony! ▶▶

2/9
Suche nasiona roślin strączkowych zawierają błonnik, który...
fot. pixabay.com

Suche nasiona roślin strączkowych zawierają błonnik, który zwalcza zaparcia oraz reguluje poziom cukru we krwi i cholesterolu.

3/9
Nasiona roślin strączkowych zawierają dużą ilość białka,...
fot. pixabay.com

Nasiona roślin strączkowych zawierają dużą ilość białka, które pomaga przy prawidłowym wzroście. Są dobrym składnikiem w diecie sportowców i kobiet w ciąży.

4/9
Najwięcej białka zawierają suche ziarna fasoli, soi, grochu...
fot. pixabay.com

Najwięcej białka zawierają suche ziarna fasoli, soi, grochu i soczewicy. Jego zawartość w nich jest większa, niż w mięsie.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Kampery. Światowa premiera Nowej Californii 2024

Kampery. Światowa premiera Nowej Californii 2024

Citroen C3 1.2 Turbo 100 KM vs Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 KM

Citroen C3 1.2 Turbo 100 KM vs Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 KM

Zakazany owoc w kolejnych dniach maja. Yildiz w końcu pozna prawdę o Julii!

Zakazany owoc w kolejnych dniach maja. Yildiz w końcu pozna prawdę o Julii!

Zobacz również

Pociągiem przez Stary Kontynent. 5 najlepszych europejskich tras kolejowych

Pociągiem przez Stary Kontynent. 5 najlepszych europejskich tras kolejowych

Citroen C3 1.2 Turbo 100 KM vs Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 KM

Citroen C3 1.2 Turbo 100 KM vs Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 KM