Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Owczy ser, sałata, orzeszki plus białe wina. Od tego zacznie się II Próba Lubuskiego Wina

Krzysztof Fedorowicz
Fot. Krzysztof Fedorowicz
Przystawka z owczym serem, sałatą i prażonymi orzeszkami pini, miękkimi, delikatnymi do win z odmiany Müller Thurgau oraz do Cuvee. Od tego zaczniemy II Próbę Lubuskiego Wina. 26 lutego o 19.00 w Palmiarni.

W Palmiarni będą miejsca dla 150 osób. Nie zabraknie prasy i samych winiarzy, którzy zaprezentują swoje autorskie wina. Przysawki wydobędą z lubuskich win to, co w nich najlepsze.

Drugi zestaw to Cuvee z Leśnej Polany - Müller Thurgau z Kernlingiem - Riesling Marka Krojciga oraz Cuvee - Pinot Gris, Solaris, Hibernal - z winnicy Equus w Mierzęcinie. Do tego makaron z filetem drobiowym z odrobiną octu balsamicznego.

Dalej czerwone!

Cuvee od Kingi, Zweigelt od Miłosza oraz Pinot Noir z winnicy Equus. A do tego trójkąta Carpaccio z kaczki z ziołami.

Na koniec Dornfelder z Leśnej Polany, Regent od Cantiny oraz Regent z winnicy Stara Winna Góra M. Krojciga. Do tego ciężkie dymne mięsiwo posypane gorzką czekoladą.

Więcej na blogu www.winnica.redblog.gazetalubuska.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska