Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pieczarki w cieście naleśnikowym

(staw)
Fot. DiGiTouch
Pieczarki w cieście naleśnikowym to pomysł Teodora Maciejewskiego z Gorzowa Wielkopolskiego. Podajemy przepis na prostą przystawkę.

Dziękujemy panu Teodorowi za przepis. Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.

PIECZARKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Składniki: 80 dag dużych pieczarek, 40 dag mąki, 2 szklanki mleka, 2 jajka, pół szklanki wody, sok z cytryny, olej do smażenia, majeranek, sól, pieprz.

Przygotowanie: pieczarki umyć, osączyć i odciąć ogonki przy kapeluszu. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, skropić sokiem z cytryny. Z mąki, mleka, jajek i wody przygotować ciasto nieco gęściejsze od naleśnikowego. Posolić i pieczarki maczać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska