Dziękujemy panu Teodorowi za przepis. Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.
PIECZARKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM
Składniki: 80 dag dużych pieczarek, 40 dag mąki, 2 szklanki mleka, 2 jajka, pół szklanki wody, sok z cytryny, olej do smażenia, majeranek, sól, pieprz.
Przygotowanie: pieczarki umyć, osączyć i odciąć ogonki przy kapeluszu. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, skropić sokiem z cytryny. Z mąki, mleka, jajek i wody przygotować ciasto nieco gęściejsze od naleśnikowego. Posolić i pieczarki maczać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?