Pikantny suflet z chilli
Składniki: 2 jaja, 500 ml śmietanki 18 proc., 120 g cukru, 20 g mąki ziemniaczanej, 50 g masła, przyprawy KAMIS - 1 łyżeczka chili, laska wanilii.
Przygotowanie: śmietankę zagotować z chili i laską wanilii, odstawić na kilka minut. Żółtka utrzeć z cukrem, miskę z żółtkami ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać śmietankę, ubijać tak, aby nie doprowadzić masy do wrzenia, gdy zgęstnieje, wystudzić. Do masy dodać ubitą z łyżką mąki ziemniaczanej pianę, delikatnie wymieszać. Masę wlać do posmarowanych i obsypanych cukrem foremek. Piec 30 minut w temp. 180 st.
Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania: 50 minut
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?