Kultowa impreza w tym roku odbędzie się w piątek, 14 sierpnia w Galerii u Jadźki w Zielonej Górze.
Chcesz wziąć udział w konkursie? Pamiętaj, że organizatorzy zapewniają wszystkie potrzebne składniki, aby stanąć w szranki do tytułu mistrza w kiszeniu ogórków. - Można natomiast dodać własne tajemne przyprawy, aby uszlachetnić swój produkt i później zadziwić smakiem jurorów- dodają organizatorzy.
Ogłoszenie wyników nastąpi 28 sierpnia na kolejnej imprezie. - Jak zawsze będzie hojny poczęstunek w postaci chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym oraz placek drożdżowy - zapewniają organizatorzy.
Dodatkowo podczas piątkowego spotkania zaśpiewa Lubuski Zespół Pieśni i Tańca, zaś w drugiej części wieczoru tradycyjnie będzie można pobawić się na Potańcówce Miejskiej przy akompaniamencie zespołu Pasat.
Piotr Ogiński, autor vloga "Kocham Gotować", zaprezentował przepis na idealny dodatek do grillowanych mięs - salsę z ogórków konserwowych, cebulki i pietruszki.
źródło: Kocham Gotować/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?