Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy na wigilię i Boże Narodzenie. W Zielonej Górze w wielu miejscach można zamówić gotowe dania. Co można kupić i za ile?

OPRAC.: (egj)
Świąteczne menu. Zobacz proponowane dania i ceny
Świąteczne menu. Zobacz proponowane dania i ceny pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne
Zielonogórskie restauracje przygotowały oferty potraw na wigilię i święta. To rozwiązanie dla zabieganych i ceniących nowe smaki. Można zaoszczędzić dużo czasu, czy pieniędzy też?

Wigilia/Boże Narodzenie 2022. Gotowe potrawy na święta

Zamówienie gotowych potraw to pewność, że zdąży się z wszystkim na czas, nic się nie przypali, będzie pysznie smakowało i oszczędzi się czas, który będzie można poświęcić rodzinie. Czy da się też zaoszczędzić pieniądze? To możliwe, bo jeśli zwykle robimy potraw za dużo, i każdej w dużych ilościach, które potem się marnują, to koszt wyliczonych, zamówionych porcji może być mniejszy.
Przejrzeliśmy oferty cateringów kilku zielonogórskich restauracji. Menu jest bogate. Można się skusić na potrawy świąteczne, których wcześniej w domu się nie robiło, można też wybierać dania spośród tradycyjnych.

Ceny pierogów
Można wybrać tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Znaleźliśmy porcję 6 sztuk za 20 zł. To Casa Mia Trattoria, która oferuje też pierogi z kaczką oraz z karpiem, orzechami włoskimi i rozmarynem.
Restauracja Między nami oferuje pierogi z kapustą i grzybami po 3,5 zł za sztukę, minimalna ilość to 10 sztuk. Pierogi z kaczką są po 4,2 zł, też trzeba zamówić co najmniej 10.
Wygodna Gospodyni oferuje pierogi z kapustą i pieczarkami po 2,5 zł za sztukę. Pierogi z takim nadzieniem Leonia sprzedaje po 18 zł za 8 sztuk.
Restauracja E la Passsion proponuje pierogi kapustą i grzybami po 31 zł za pół kilograma.
Moja Kuchnia Do syta proponuje kilogram tych tradycyjnych pierogów za 30 zł (to 24 sztuki).

Ceny ryb
Dzwonka karpia w panierce (porcja ok. 200 g) Lemonia oferuje za 60 zł za kilogram. Miruna po grecku u Wygodnej Gospodyni kosztuje 10 zł za 100 g.
Można zdecydować się na łososia marynowanego w soli i cukrze z koperkiem i koniakiem. W Casa Mia kosztuje 22 zł za 100 g.

Zobacz więcej potraw i cen w galerii. Oferty pochodzą z profili facebookowych restauracji w Zielonej Górze.

Świąteczne menu. Zobacz proponowane dania i ceny

Potrawy na wigilię i Boże Narodzenie. W Zielonej Górze w wie...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska