Składniki:
- pomidory w puszce - 2 opak.
- mleko kokosowe z puszki - 1 opak.
- Bulion na włoszczyźnie - 1 szt.
- woda - 400 ml
- cebula - 1 szt.
- świeży imbir (3 cm kawałek) - 1 szt.
- ząbek czosnku - 2 szt.
- papryczka chili - 2 szt.
- liść laurowy - 1 szt.
- kmin rzymski - 1 łyżeczka
- kolendra - pół łyżeczki
- garam masala - pół łyżeczki
Sposób przygotowania:
Podgrzej olej w dużym garnku. Posiekaj cebulę i czosnek, zetrzyj imbir na tarce. Dodaj do oleju i smaż, aż cebula będzie miękka.
Posiekaj chili. Następnie dodaj do cebuli chili, liść laurowy, kmin rzymski, kolendrę i garam masalę. Smaż przez około 4-5 minut i dodaj pomidory.
Dolej mleko kokosowe i 400 ml wody. Następnie dodaj kostkę rosołową, by danie było doskonale doprawione.
Gotuj około 15-20 minut, a następnie zmiksuj blenderem. Podawaj z chlebem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?