Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Poznaj przepis na krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

red./źródło: mat.prasowe
mat.prasowe
Propozycja na jesienny obiad? Warto spróbować rozgrzewający i sycący krem z dyni.

Składniki na 5 porcji:

- 0,5 kg dyni
- 250 g drobnej fasoli z puszki
- 1 mały por
- 1 litr bulionu warzywnego
- 15 g bazylii
- 50 g gęstego jogurtu
- oliwa z oliwek
- 25 g masła
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut. Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska