Przygotowanie dania z kaczki nie należy do najłatwiejszych. Trzeba mieć naprawdę sprawdzony sposób na to, aby wydobyć jej smak i delikatność. Potrawy z kurczaka są bardziej popularne, ale także trzeba znać odpowiednie techniki, aby wyszły doskonałe.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak filetować drób, wykorzystać każdy kawałek tuszy, dopasować dodatki do mięsa drobiowego, przygotować dobry bulion i sos - weź udział w naszym konkursie. Tego m.in. dowiecie się podczas warsztatów kulinarnych Macieja Ostrowskiego organizowanych przez Studio Kulinarne Look & Cook w Zielonej Górze.
Nagrodą w naszym konkursie jest właśnie pojedyncze zaproszenie na warsztaty "Duck & Chicken", które odbędą się już 17 lipca o godzinie 17.30 w Zielonej Górze.
Co trzeba zrobić, aby je wygrać? Prześlij nam swój przepis na danie, w którym głównym składnikiem jest kurczak, bądź kaczka. Jedno najciekawsze nagrodzimy! Na Wasze propozycje czekamy do 15 lipca (wtorek) do północy. A już w środę poznamy zwycięzcę.
Wszystkie nadesłane przepisy opublikujemy na naszym serwisie Lubuskie Smaki
Przepisy wraz ze zdjęciem potrawy przesyłajcie na mail: [email protected]. W tytule wpisując "Przepis na kurczaka, kaczkę". Nie zapomnijcie również podać swoich danych (imię, nazwisko, adres i numer telefonu).
Powodzenia!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?