Sad Solniki to przede wszystkim ponad 60 lat rodzinnej tradycji. To doświadczenie, uczciwość oraz pasja, które sprawiły, że właścicielom owocowego gospodarstwa udało się zamknąć w buteleczkach i kartonach prawdziwy smak natury – przede wszystkim – smak i wartości odżywcze pysznych jabłek, które dojrzewają w promieniach lubuskiego słońca we wsi Solniki, nieopodal Nowej Soli. Dodajmy, że powierzchnia upraw drzew owocowych wynosi tu aż 100 hektarów, z czego większość to nasadzenia drzew samych jabłoni. Jednak gospodarstwo, które za swoje produkty zostało uhonorowane licznymi nagrodami, wytwarza dziś nie tylko wyśmienite soki jabłkowe, ale również mieszanki, w których uchwycono smak i aromat jabłek, wiśni, czarnej porzeczki czy aronii.
Zobaczcie kolejny odcinek „Poznajemy Tradycyjne Lubuskie”, który stworzyliśmy we współpracy z Departamentem Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego i dajcie się zaprosić na niepowtarzalną, owocową ucztę!
ZOBACZ WIĘCEJ W NASZYM CYKLU:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?