Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Profesjonaliści za barem

Redakcja
Bartosz Baranowski - mistrz Polski barmanów w stylu flair
Bartosz Baranowski - mistrz Polski barmanów w stylu flair fot. Archiwum
Kurs barmański pierwszego stopnia w Zielonej Górze trwał trzy dni. Kosztował 600 złotych. Dużo? Niekoniecznie. Tym bardziej, że certyfikat uprawnia do pracy w ok. 50 krajach. USA, Puerto Rico, Wielka Brytania, Niemcy, Francja, Hiszpania, Włochy, Ukraina, Rosja, Czechy, Słowenia... Wystarczy?

Wojtek Kotyrba z Zielonej Góry ma 22 lata. Pracuje w restauracji Jefferson. - Sam chciałem iść na ten kurs - nie ukrywa. - Zależało mi, bo przecież każde szkolenie podnosi kwalifikacje.
I czego się nauczył? - Na pewno dużo lepszej obsługi przy barze. Teraz wiem, jak powinno to profesjonalnie wyglądać. Poznałem także podstawy mieszania alkoholi - wylicza. - Myślę, że zaczynam zwracać uwagę na rzeczy, na które do tej pory uwagi raczej nie zwracałem.

Przeczytaj więcej: Fachowe mieszanie czyli kurs wiedzy i zręczności - www.gazetalubuska.pl/kształcenie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska