Przepis na grilla. Jak przygotować smacznego pstrąga? Poznajcie przepis naszej Czytelniczki

maw

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Majówka coraz bliżej. Co przygotować na grilla? Zapytaliśmy o to naszych Czytelników. Pani Anna zaproponowała pstrąga. Jak przygotować go, aby był smaczny? Poznajcie przepis.

Polecamy: Majówka z grillem. Ser w roli głównej [przepisy]

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • natka pietruszki,
  • czosnek
  • przyprawy prowansalskie
  • sól, pieprz, przyprawa grillowa
  • sok z cytryny

Przyrządzenie:
Pstrągi umyć, wypatroszyć. Skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawami, nasmarować czosnkiem. Do środka ryby włożyć po gałązce pietruszki. Owinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 1 dzień. Piec na grillu po 10 minut na każdej ze stron.
Autor: Aneta Badura

Czytaj również: Majówka 2018: Zobacz pyszne pomysły na grilla

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie