Aromatyczna zupa "Podwójna rozkosz"
Składniki: 200 g pomidorów bez skóry w zalewie, 1 cebula, 200 ml bulionu warzywnego, 1 seler
100 ml śmietanki 18 proc., przyprawy - suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, chili, czosnek suszony w płatkach, natka pietruszki, pieprz kolorowy zmielony, sól morska.
Przygotowanie: w jednym garnku podsmażyć połowę cebuli. Dodać pomidory, chili, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, podlać 1/2 bulionu, gotować kilka minut. Na koniec dokładnie zmiksować, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. W drugim garnku podsmażyć pozostałą cebulę, zalać bulionem, dodać pokrojonego w kostkę selera, płatki czosnku, gotować kilkanaście minut. Pod koniec dodać śmietankę, doprawić pieprzem i solą. Obie zupy podawać w jednym talerzu, wlewając tak, aby powstały romantyczne wzory, np. serduszko z zupy pomidorowej.
Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania: 40 min.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?