Zapraszamy do grillowania. Na pewno macie Państwo swoje sposoby na te dania. Czekamy na Wasze pomysły - [email protected]
Takie tam ziemniaczki
Skład: 1 kg ziemniaków, 30-40 dag boczku surowego lub wędzonego (zależy co jest w lodówce), 2 kiełbasy śląskie, 2 duże cebule, przyprawy: papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, Warzywko lub Vegeta, szczypta soli i pieprzu, 6-7 łyżek stołowych oleju.
Przygotowanie: surowe ziemniaki obrać i pokroić w dość grube plastry, cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, boczek i kiełbasę tak samo przygotować jak cebulę. Wszystko razem wraz z przyprawami i olejem, wymieszać w jednej misce. Piec na grillu (najlepiej zamykanym) do miękkości ziemniaków w blaszce do pieczenia ciast (łatwo można w niej pomieszać składniki i nie wylatują). Najlepiej podawać z sałatką z pomidora, ogórka, kukurydzy, cebuli i kapusty pekińskiej wymieszanej z majonezem i przyprawami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?