Przepis na ziemniaczki z grilla. Gotujemy z Czytelnikami

Redakcja
Takie tam ziemniaczki - tak nazwał swój przepis Konrad Kulasek z Międzyrzecza.

Zapraszamy do grillowania. Na pewno macie Państwo swoje sposoby na te dania. Czekamy na Wasze pomysły - kuchnia@gazetalubuska.pl

Takie tam ziemniaczki

Skład: 1 kg ziemniaków, 30-40 dag boczku surowego lub wędzonego (zależy co jest w lodówce), 2 kiełbasy śląskie, 2 duże cebule, przyprawy: papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, Warzywko lub Vegeta, szczypta soli i pieprzu, 6-7 łyżek stołowych oleju.

Przygotowanie: surowe ziemniaki obrać i pokroić w dość grube plastry, cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, boczek i kiełbasę tak samo przygotować jak cebulę. Wszystko razem wraz z przyprawami i olejem, wymieszać w jednej misce. Piec na grillu (najlepiej zamykanym) do miękkości ziemniaków w blaszce do pieczenia ciast (łatwo można w niej pomieszać składniki i nie wylatują). Najlepiej podawać z sałatką z pomidora, ogórka, kukurydzy, cebuli i kapusty pekińskiej wymieszanej z majonezem i przyprawami.

Wideo

Komentarze 6

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

l
lucy
Mniam mniam, to będzie jutro na obiad! Dzięki lucy!

Anty,jeśli chcesz spoglądać czasami na to co wrzucam,to mam swój temat na kostrzyńskim forum-Co robicie dziś na obiad.Ale kilka ostatnich stron jest dopiero na temat,bo wcześniej jest zaśmiecony.Pozdrawiam
a
antytalencie

Mniam mniam, to będzie jutro na obiad! Dzięki lucy!

a
antytalencie

Nareszcie ktoś coś konkretnego napisał i na dodatek wrzucił fotkę... Dzięki i proszę o więcej!!! Pomysłów nigdy nie za wiele...

w
wert
może twoja stara była taka pijana i wpadła na grila, z tąd ten zapach...
[/quo
To nie było tak. Tylko "twoja stara" zapytała się ciebie czy usmażyć ci jajka ( byłeś nieźle znieczulony) odpowiedziałeś tak, no i ona to zrobiła na grillu. Stąd to powiedzenie "chłop bez jaj" Nie przejmuj się zawsze robotę u Arabów w haremie znajdziesz.
m
moje zasady
W dniu 11.06.2010 o 20:34, ~Qwert~ napisał:

Nic mnie tak nie wkurza jak smród dymiących grillów. Przypomina mi to zapachy znad z nad Gangesu w czasie palenia zwłok.


może twoja stara była taka pijana i wpadła na grila, z tąd ten zapach...
~Qwert~

Nic mnie tak nie wkurza jak smród dymiących grillów. Przypomina mi to zapachy znad z nad Gangesu w czasie palenia zwłok.

Dodaj ogłoszenie