Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na ziemniaczki z grilla. Gotujemy z Czytelnikami

Redakcja
Takie tam ziemniaczki - tak nazwał swój przepis Konrad Kulasek z Międzyrzecza.

Zapraszamy do grillowania. Na pewno macie Państwo swoje sposoby na te dania. Czekamy na Wasze pomysły - [email protected]

Takie tam ziemniaczki

Skład: 1 kg ziemniaków, 30-40 dag boczku surowego lub wędzonego (zależy co jest w lodówce), 2 kiełbasy śląskie, 2 duże cebule, przyprawy: papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, Warzywko lub Vegeta, szczypta soli i pieprzu, 6-7 łyżek stołowych oleju.

Przygotowanie: surowe ziemniaki obrać i pokroić w dość grube plastry, cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, boczek i kiełbasę tak samo przygotować jak cebulę. Wszystko razem wraz z przyprawami i olejem, wymieszać w jednej misce. Piec na grillu (najlepiej zamykanym) do miękkości ziemniaków w blaszce do pieczenia ciast (łatwo można w niej pomieszać składniki i nie wylatują). Najlepiej podawać z sałatką z pomidora, ogórka, kukurydzy, cebuli i kapusty pekińskiej wymieszanej z majonezem i przyprawami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska