Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Robimy domowe przetwory na zimę. Najlepsze przepisy na konfitury, dżemy, powidła, soki

(mc)
W środę, 13 sierpnia w "Gazecie Lubuskiej" dodatek kulinarny "Lubuskie smaki na jesień" a w nim mnóstwo sprawdzonych przepisów na wykorzystanie sezonowych owoców i warzyw!
W środę, 13 sierpnia w "Gazecie Lubuskiej" dodatek kulinarny "Lubuskie smaki na jesień" a w nim mnóstwo sprawdzonych przepisów na wykorzystanie sezonowych owoców i warzyw! 123RF
Już w środę, 13 sierpnia w "Gazecie Lubuskiej" specjalny dodatek kulinarny z najlepszymi przepisami na zimowe zapasy. Przepisy przekazali nasi Czytelnicy, są zatem sprawdzone i godne zaufania.

Szukasz sprawdzonych pomysłów na wykorzystanie sezonowych owoców i warzyw? Już w środę, 13 sierpnia w "Gazecie Lubuskiej" dodatek kulinarny "Lubuskie smaki na jesień" a w nim przepisy na wyjątkowe nalewki, smaczne przetwory, dżemy, powidła i inne smakołyki.

Sierpień to najlepszy czas na robienie zapasów na zimę. Na straganach i targowiskach nie brakuje warzyw i owoców, a w większości można je kupić w bardzo przystępnej cenie. Warto zatem wykorzystać ten urodzaj, na przygotowanie smacznych i przede wszystkim zdrowych zapasów na zimę. Domowe przetwory to przecież najlepszy sposób na zachowanie właściwości odżywczych i walorów smakowych sezonowych przysmaków.

Znajdziesz w nim pomysły na pyszne konfitury, dżemy, powidła i soki z jabłek i malin. Warto wypróbować wiekowe receptury na nalewki - w tym na dereniówkę czy nalewkę cytrynowo-kawową, które z pewnością umilą długie, zimowe wieczory.
Dla zapracowanych polecamy przepisy na smaczne sałatki sezonowe z cukinii i papryki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska