Szukasz sprawdzonych pomysłów na wykorzystanie sezonowych owoców i warzyw? Już w środę, 13 sierpnia w "Gazecie Lubuskiej" dodatek kulinarny "Lubuskie smaki na jesień" a w nim przepisy na wyjątkowe nalewki, smaczne przetwory, dżemy, powidła i inne smakołyki.
Sierpień to najlepszy czas na robienie zapasów na zimę. Na straganach i targowiskach nie brakuje warzyw i owoców, a w większości można je kupić w bardzo przystępnej cenie. Warto zatem wykorzystać ten urodzaj, na przygotowanie smacznych i przede wszystkim zdrowych zapasów na zimę. Domowe przetwory to przecież najlepszy sposób na zachowanie właściwości odżywczych i walorów smakowych sezonowych przysmaków.
Znajdziesz w nim pomysły na pyszne konfitury, dżemy, powidła i soki z jabłek i malin. Warto wypróbować wiekowe receptury na nalewki - w tym na dereniówkę czy nalewkę cytrynowo-kawową, które z pewnością umilą długie, zimowe wieczory.
Dla zapracowanych polecamy przepisy na smaczne sałatki sezonowe z cukinii i papryki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?