9/14
Obierz czosnek, ale dodaj go do rosołu dopiero pod koniec...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 8.

Obierz czosnek, ale dodaj go do rosołu dopiero pod koniec gotowania.

10/14
Zacznij szumować rosół, tzn. zbieraj łyżką pianę (ścięte...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 9.

Zacznij szumować rosół, tzn. zbieraj łyżką pianę (ścięte białko) z jego powierzchni. To bardzo ważny etap. Jeśli tego nie zrobimy nasz rosół będzie mętny.

11/14
Wrzuć warzywa i przyprawy do rosołu.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 10.

Wrzuć warzywa i przyprawy do rosołu.

12/14
Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu, przez 1,5 godziny....
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 11.

Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu, przez 1,5 godziny. Pod koniec dopraw solą i pieprzem do smaku.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Basen Źródlana w Żarach jest już napełniony wodą. Kiedy otwarcie kąpieliska?

Basen Źródlana w Żarach jest już napełniony wodą. Kiedy otwarcie kąpieliska?

Zobacz również

Śmiertelny wypadek na DK 22 między Kostrzynem nad Odrą a Gorzowem!

Śmiertelny wypadek na DK 22 między Kostrzynem nad Odrą a Gorzowem!

Basen Źródlana w Żarach jest już napełniony wodą. Kiedy otwarcie kąpieliska?

Basen Źródlana w Żarach jest już napełniony wodą. Kiedy otwarcie kąpieliska?