Nasze czytelniczka Marta Krawczyk przysłała nam kilka przepisów na konkurs, który jeszcze trwa. Zwycięzców wybierzemy w poniedziałek, ale już teraz chcemy podać pomysły na gotowanie, bo do świąt został tylko tydzień.
Wciąż jeszcze moża wziąć udział w konkursie. Na przepisy czekamy do poniedziałku do godz. 11.00. Dla zwycięzców mamy osiem zestawów nagród.
Autorów ośmiu, wybranych nagrodzimy zestawami: książka kucharska, krajalnica do jajek, 8 przypraw Galeo. Przepisy opublikujemy też we wtorkowej "Gazecie Lubuskiej" i w serwisie [email protected] Prosimy pomysły nadsyłać pocztą na adres redakcji z dopiskiem "Przepisy wielkanocne", lub mailem na adres [email protected]
Czekamy od dziś do poniedziałku, 29 marca do godz. 11.00 - mail. W przypadku poczty - decyduje termin dotarcia przesyłki.
Sponsorem konkursu jest Galeo.
Sałatka z białymi kiełbaskami
Składniki: 6 cienkich białych kiełbasek (surowych), 1 sałata karbowana, 1 papryka żółta, 1 łodyga selera naciowego, parmezan, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka musztardy dijońskiej, sól, pieprz, ocet balsamiczny.
Przygotowanie: kiełbaski pieczemy w piekarniku przez 20 min., sałatę rwiemy na kawałki, seler kroimy w półksiężyce, paprykę w kostkę, kiełbaski po przestygnięciu kroimy i dodajemy do sałaty, czosnek miażdżymy z solą, dodajemy ocet, tłuszcz z pieczenia kiełbasek, musztardę i pieprz, mieszamy, powstałym sosem polewamy sałatkę, mieszamy, sałatkę dekorujemy kawałkami parmezanu zeskrobanymi obieraczką do warzyw.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?