Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z kukurydzą do grzanek. Przepis Czytelniczki

Redakcja
Fot. DiGiTouch
Sałatka z kukurydzą to przepis Zofii Bandury z Międzyrzecza. Zazwyczaj mamy te składniki w lodówce na co dzień, więc przepis może się przydać w razie niespodziewanych gości.

Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.

SAŁATKA Z KUKURYDZĄ

Składniki: puszka kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 10 suszonych śliwek, gruby plaster szynki, mały majonez, natka, sól, pieprz.

Przygotowanie: kukurydzę odsączyć, a ser zetrzeć na tarce. Śliwki namoczyć, wydrylować i pokroić w cienkie paski. Szynkę pokroić w kostkę. Do naczynia włożyć ser, kukurydzę, śliwki i szynkę. Dodać majonez, wymieszać, doprawić do smaku i posypać posiekaną natką. Dobrze smakuje z grzankami.

Zofia Bandura z Międzyrzecza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska