Sałatka z kukurydzą do grzanek. Przepis Czytelniczki

Redakcja
Fot. DiGiTouch
Sałatka z kukurydzą to przepis Zofii Bandury z Międzyrzecza. Zazwyczaj mamy te składniki w lodówce na co dzień, więc przepis może się przydać w razie niespodziewanych gości.

Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.

SAŁATKA Z KUKURYDZĄ

Składniki: puszka kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 10 suszonych śliwek, gruby plaster szynki, mały majonez, natka, sól, pieprz.

Przygotowanie: kukurydzę odsączyć, a ser zetrzeć na tarce. Śliwki namoczyć, wydrylować i pokroić w cienkie paski. Szynkę pokroić w kostkę. Do naczynia włożyć ser, kukurydzę, śliwki i szynkę. Dodać majonez, wymieszać, doprawić do smaku i posypać posiekaną natką. Dobrze smakuje z grzankami.

Zofia Bandura z Międzyrzecza

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

n
niejadek
dzięki za przepis,spróbuję zrobić.
Dodaj ogłoszenie