Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Skrzydełka w cieście według przepisu Pani Krystyny

Redakcja
Fot. DiGiTouch
Proponujemy przepis Krystyny Rudzik z Koła Gospodyń Wiejskich z Kamienia Wielkiego.

Zapraszamy Państwa do gotowania z "Gazetą Lubuską". Czekamy na pomysły i porady kulinarne ([email protected]). Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.

SKRZYDEŁKA W CIEŚCIE

Składniki: 1 kg skrzydełek, ½ szklanki wody, 1 jajko, 2 łyżki magii, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, mąka kukurydziana.

Przygotowanie: składniki (oprócz skrzydełek) miksujemy, dodając mąkę kukurydzianą (tyle, aby ciasto zgęstniało). Do ciasta wkładamy skrzydełka i zostawiamy na noc w lodówce. Smażymy na głębokim oleju.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska