- Bardzo nam się podoba ten sposób zdobywania wiedzy - mówiła nam jedna z uczennic Nicole Salbert. - Praktyka jest bardziej cenna niż teoria - podkreślała. Zajęcia odbywały się pod okiem nauczycieli przedmiotów zawodowych. - Uczniowie bardzo zaangażowali się w przygotowywanie potraw. Część z nich była odpowiedzialna za gotowanie, a część za dekorację i za serwowanie dań - mówiła nam nauczycielka Małgorzata Krystkowiak.
Warsztaty kulinarne to jeden z elementów projektu, który prowadzi szkoła we wspólnie z Agencją Rynku Rolnego. Celem akcji jest popularyzacja wśród młodzieży wiedzy z zakresu rolnictwa m.in. poprzez uczestnictwo w konferencjach i spotkaniach rolniczych. Uczniowie przygotują też potrawy na własne stoisko, które zaprezentują na targach rolniczych w Kalsku. (odbędą się 6 czerwca) - Może uda nam się uruchomić szkolny catering. Myślę o tym - mówiła dyrektorka Zespołu Szkół Ekonomiczno-Rolniczych Maria Skalniak.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?