Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na [email protected]
Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.
SOS GRZYBOWY
Składniki: 10 dag suszonych podgrzybków (namoczyć na 1/2 godziny); 2 duże, zgniecione ząbki czosnku, 6 łyżek oliwy, 6 łyżek mąki pszennej, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: namoczone grzyby odcedzić, dolać wody, gotować ok. 40 minut. Wywar uzupełnić do 1 litra. Z oliwy i mąki zrobić zasmażkę o złotym kolorze. Do letniej zasmażki dodać kilka łyżek przestudzonego wywaru, dokładnie rozprowadzić. Wlać do grzybów, chwilę podgotować, doprawić solą i pieprzem. Sos można wykonać na dzień przed podaniem.
Anna Szymańska z Gubina
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?